De cât timp am nevoie

Printre cele mai des întâlnite întrebări în activitatea mea se află: “De câte sesiuni am nevoie că să mă vindec?” Iar răspunsul este de fiecare dată: “Depinde doar de ține.”

Nevoia de a ști cât timp trebuie să aloci unei explorări interioare vine din rezistență și din dorința de control.

Fiindcă te-ai prins deja că ceva urlă în interiorul tău și devine tot mai greu de băgat sub preș, începi să te gândești cum și ce să faci că să dispară mai repede. Vrei să scapi cât mai urgent din situația asta, fără a simți prea multe, iar o anumită dată de început și de sfârșit face cumva călătoria mai suportabilă.

Și spun mereu că a trece peste o situație nu face decât să amâne întâlnirea cu ea, dar a trece printr-o situație îți oferă posibilitatea să te eliberezi de ea.

Cei mai mulți au tras concluzia că este ceva greșit sau în neregulă cu ei.

Dar vindecarea nu este despre a repara ceva stricat. Vindecarea este o călătorie conștientă de explorare a acelor părți din tine care strigă după atenție. La fiecare întâlnire, te iei în brațe și cu multă blândețe eliberezi, remodelezi și integrezi anumite aspecte care ies la suprafață.

În vindecare înveți să te asculți pe ține și să înțelegi care este adevărul tău personal. Pas cu pas observi că singura persoană care poate ști de cât timp este nevoie pentru a te vindeca ești tu. Descoperi că ai, în interiorul tău, un termometru special, doar al tău, care îți va spune cum stă treaba și când este complet.

Ghidul pe care îl alegi poate să îți recomande și să îți sugereze, dar tu ești cel care ia temperatura și alege.

Nu există o rețetă standard de vindecare. Așa cum fiecare mănâncă în ritmul lui, așa fiecare se vindecă în ritmul lui.

41 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *